Afsætning

hvorfor PEAST analyse

20. november 2014 af jonathan1sap - Niveau: A-niveau

Hejsa

Hvorfor er det man laver en PEST analyse?

Må meget gerne begrundes, på en 3-4 linjer :)

mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2014 af Stats

Pest

Politiske/lovgivningsmæssige forhold
Økonomiske forhold
Socio-kulturelle forhold
Teknologiske forhold

I virksomhedsøkonomi studere man ofte mikroøkonomi.
I international økonomi studere vi makroøkonomi.

Pest analysen er sådan groft sagt, en analysemodel til at beskrive nogen få dele af makroøkonomien.
Forestil dig, hvis du sælger kurser til udlændinge, og den seneste meningsmåling viser, at Pia Kærsgaard vil blive den nye statsminister.. Hvordan tror du så, at det nye valg vil påvirke dit salg??

Samtidig ser vi også, at vi er under en krise, hvilket har alle mulige uheldige konsekvenser med sig. Bl.a at rente niveauet er så lavt og stadig falder, dette vil så at sige, at ingen gider at låne i banken, af frygt for, at renten stadig vil falde... Arbejdsløsheden stiger for hver dag, og finanspolitikkerne har ikke den ønskede effekt som den burde. osv... Dette påvirker også sælget.

Socio-kulturelle, kan eksempelvis være, at man igennem statistik, har set at forbrugeren ikke bruger ligeså mange penge på kurser... Samtidig så skaber Pia Kærsgaard en frygt for indvandre, om de overhovedet skal bruge pengene til kurser eller om de skal gemme dem, til de bliver smidt ud af Danmark. osv. osv. Man ser også, i statistikker og andre avisartikler at indvandre er bedre til at bruge IT end andre danskere

I denne virksomhed som du står overfor at skulle redde, ser du bl.a at de bruger bøger... Men hov vent! Vi har jo internettet. Såfremt at betalingen før har været kontant, kan nu også ske over internettet, men også mobilen. osv osv.

Dette er en grov fortælling af hvordan pestmodellen virker. Man studere de ting, som virksomheden ikke selv er herre over, eller har nogen indflydelse på.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: hvorfor PEAST analyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.