Matematik

Hjælp til Mat!!! please help:(

30. november 2014 af mujjja (Slettet) - Niveau: B-niveau

1) Find ligningen for tangenten i (1,2) når f(x)=x`2+x (uden brug af lommeregner)  

2) Find ligningen for tangenten i (1,2) når f(x)=1/x+x (uden brug af lommeregner) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2014 af ChemistryIsKey

1)

f(x) = x2 + x

f'(x) = 2x + 1

P(x0, f(x0)) = P(1,2)

Du skal i begge tilfælde bruge tangentligningen;

     yt = f'(x0)(x - x0) + f(x0)

Du sér, at du mangler at bestemme f'(x0), hvilket du kan gøre ved

     f'(x0) = f'(1) = 2 · 1 + 1 = 2 + 1 = 3

Nu indsætter du alle værdierne i tangentligningen;

     yt = 3 · (x - 1) + 2 = 3x - 3 + 2 = 3x - 1

Prøv så selv med den anden :))


Skriv et svar til: Hjælp til Mat!!! please help:(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.