Matematik

Hjælp til differential regning

30. november 2014 af mujjja (Slettet) - Niveau: B-niveau

1) Find ligningen for tangenten i (1,2) når f(x)=x`2+x (uden brug af lommeregner)  

2) Find ligningen for tangenten i (1,2) når f(x)=1/x+x (uden brug af lommeregner) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2014 af mathon

1)

              f '(x) = 2x+1

              tangenten i (1,2):
                                              y = f '(1)·(x-1) + 2

                                              y = (2·1+1)·(x-1) + 2

                                             


Svar #2
30. november 2014 af mujjja (Slettet)

How?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2014 af mathon

2)

              f '(x) =( -1/x2)+1

              tangenten i (1,2):
                                              y = f '(1)·(x-1) + 2

                                              y = ((-1/12)+1)·(x-1) + 2


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man skal benytte at tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

        y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

Man skal i hver opgave beregne f(x0) og f '(x0) , hvor x0 = 1 , og så indsætte talværdierne i tangentligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2014 af mathon

#4

Man skal benytte at tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (1,2) har ligningen

        y = f '(1)·(x - 1) + 2

Man skal i hver opgave beregne f '(1) og erfterfølgende indsætte i tangentligningen som vist i #1 og #2.

#4 brugte sin almene kommentar til tangentligningsberegning.


Skriv et svar til: Hjælp til differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.