Matematik

Bestem konstanterne a og b

02. december 2014 af MATANØRD - Niveau: A-niveau

hej jeg har problemer med denne opgave håber i kan hjælpe

en funktion er givet ved f(x)=ax^3+bx^2

grafen for f har et lokalt ekstremumspunkt i punktet A(2,2)

a) Bestem konstanterne a og b


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der skal gælde, at    f(2) = 2   og  f '(2) = 0 . Dette giver to ligninger til bestemmelse af a og b.

        a·23 + b·22 = 2

        3·a·22 + 2·b·2 = 0


Svar #2
02. december 2014 af MATANØRD

så langt er jeg med! :) og så skal man sætte de to ligningere lig hinanden således g(x)=f(x), men jeg kan sku ik rigtig få det til at fungere! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man skal ikke sætte nogen ligninger lig med hinanden. Man skal løse det viste ligningssystem

        8a + 4b = 2
      12a + 4b = 0

dvs.    -4a = 2   eller a = -1/2   og dermed    b = -3a = 3/2 .


Svar #4
02. december 2014 af MATANØRD

forstår ik hvordan du finder frem til dine konklusioner! :/ 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Forstår du ikke, hvordan man kommer frem til ligningssystemet, eller hvordan man løser det? Der er tale om et ligningssystem med to ligninger i to ubekendte, a og b. Jeg benyttede lige store koefficienters metode, da begge ligninger allerede har samme koefficient for b. Træk ligning 2 fra ligning 1 og isoler a. Indsæt den fundne værdi af a i en af ligningerne og isoler b.


Skriv et svar til: Bestem konstanterne a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.