Matematik

hjælp!!! tredjegradspolynomium differentialregning

03. december 2014 af vivi2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har vedhæftet en opgave...
Jeg har virkelig brug for hjælp til denne opgave, kan ikke finde noget der minder om samme opgave. og jeg ved ikke hvordan opgaven skal løses... 

Vedhæftet fil: Dokument1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2014 af LeonhardEuler

Se på f'(0)

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2014 af peter lind

Find f'(x) og se på monotiforholdene for f(x)


Svar #3
03. december 2014 af vivi2 (Slettet)

Hvordan kan jeg ud fra dette finde og gøre rede for hvilken af graferne der er graf for f?


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. december 2014 af mathon

 Brug 
                    f{}'(x)=3x^2-27=3(x^2-3^2)=3(x+3)(x-3)             

hvoraf
             f{}'(x)\! \! :        +         0       -        0      +
                         ________-3________3________>
             f(x)\! \! :    voksende       aftagende       voksende


Svar #5
03. december 2014 af vivi2 (Slettet)

Jo jo. Men jeg forstår ikke hvordan jeg kan se hvilken en der er grafen for f....
Og dermed forstår jeg heller ikke hvordan jeg kan gøre rede for det.


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. december 2014 af peter lind

Hvis du bruger svaret i #1 kan du let se at at f'(0) > 0. Det betyder at f(x) er monoton voksende for x=0


Svar #7
03. december 2014 af vivi2 (Slettet)

Jeg forstår stadig ikke hvordan jeg finder hvilken af de 3 grafer der er graf for f?????


Svar #8
03. december 2014 af vivi2 (Slettet)

Er det grafen C?


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. december 2014 af mathon

samt
               f(x)=0                   x\in \mathbb{R}
for
                x=-6,51

og
               f(-3)=154
               f(3)=46


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. december 2014 af peter lind

Undskyld jeg har en fejl i #6. f'(0) =-27 < 0 så funktionen er aftagende i 0. Prøv igen


Svar #11
03. december 2014 af vivi2 (Slettet)

Kan dette forklares på en anden måde for jeg forstår virkelig ikke noget af det i skriver.. Det eneste jeg kan genkende fra 2.g, er #4 hvor den er voksende og aftagende og voskende. Men kan ikke sætte det i en sammenhæng med noget... 


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. december 2014 af peter lind

Der findes kun en af funktionerne der varierer på samme måde som i #4. Alle de andre funktioner er monoton voksende


Svar #13
03. december 2014 af vivi2 (Slettet)

Og er vi enige om at det er grafen C??

Vil det du skriver i #12 kunne være en redegørelse, for forstår ikke hvordan jeg kan gøre rede for det. 


Svar #14
03. december 2014 af vivi2 (Slettet)

mathon 

- Hvad betyder de tal du har smidt ind? 


Brugbart svar (0)

Svar #15
03. december 2014 af LeonhardEuler

f '(0) = 3•02 - 27 = - 27   < 0

hvorfor grafen for f(x) vil være aftagende efter i punktet (0,100) og herfra, som du simpelt tjekke ved hjælp et yderligere punkt til højre for (0,100)    f '(1) = 3•12 - 27 = - 24  < 0

og den eneste graf der netop opfylder dette er graf C 


Svar #16
03. december 2014 af vivi2 (Slettet)

Så hvad skal jeg helt præcist skrive i min besvarelse?


Brugbart svar (0)

Svar #17
03. december 2014 af LeonhardEuler

Det må du selv formulere. Du har fået hjælp til at løse opgaven, men du kan ikke forvente, at vi vil formulere teksten til din besvarelse - for da vil det ikke blive din besvarelse. 


Svar #18
03. december 2014 af vivi2 (Slettet)

Jeg forstår jo ikke hvad i skriver med de tal, jeg er godt klar over at det er C der er grafen for f fordi den er den eneste der er voksende - aftagende - voksende. 

Men æligt talt er det ikke fordi, at de tal der bliver skrevet, bliver forklaret særlig godt. Jeg har ingen mulighed for at forstå det, fordi der bare bliver sat tal ind som om at så giver det mening. Jeg vil rigtig gerne have en forklaring til hvad de tal betyder og hvad jeg skal gøre i de forskellige trin!!


Brugbart svar (1)

Svar #19
03. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#18

Der er givet en funktion  f(x) = x3 - 27x + 100 og man skal afgøre, hvilken af tre mulige grafer, der kan være grafen for f(x). Man finder forskriften for den afledede funktion

        f '(x) = 3x2 - 27 = 3·(x2 - 9) = 3·(x-3)·(x+3)

Funktionens differentialkvotient er altså et 2.-gradspolynomium, hvis graf vender grenene opad, og som har rødderne ±3 . Differentialkvotienten er negativ mellem rødderne og positiv uden for rødderne. Den har derfor fortegnsvariationen    + 0 - 0 + , dvs. at funktionen f selv er voksende, aftagende, og voksende, med lokale ekstremumspunkter symmetrisk fordelt omkring y-aksen. Den eneste af de tre grafer, der udviser denne opførsel, er grafen C.


Skriv et svar til: hjælp!!! tredjegradspolynomium differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.