Matematik

Given/Find Mathcad15

03. december 2014 af sosch77 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle sammen 

Jeg har problemer med mit given/find i Mathcad 15 

jeg har tidligere løst 10 ubekendte med 10 ligninger med given / find. Men nu kan dette ikke lade sig gøre.. og der kommer denne fejlbesked op."The symbolic result returned id too large to display, but it can be used in subsequent calculations if assigned to a function or variable." 

Håber i kan hjælpe :)

Søren S


Svar #1
03. december 2014 af sosch77 (Slettet)

Problemt kan ses her..

Vedhæftet fil:problem mathcad15.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ligningssystemet kan løses simpelt i hånden.

De første fire ligninger infeholder kun I0, I3, I4 og I6, og ligningssystemet løses oppefra og ned.

Derefter finder man I1, I2, I5 og I7 af de sidste fire ligninger

        I5 = I0 - I4

        I2 = I5 - I6 = I0 - I4 - I6

        I7 = I4 - I3

        I1 = I6 + I7 = I4 - I3 + I6


Svar #3
03. december 2014 af sosch77 (Slettet)

Kan ikke se hvordan det kan lade sig gøre. 8 ubekendte kræver da 8 ligninger?

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du har jo også netop listet 8 ligninger under "given". Man har så

        I6 = (UL1 - UL3)/Z2

        I3 = (UL3 - UL1)/Z1

        I4 = I6·Z2/Z3 = (UL1 - UL3)/Z3

        I0 = (UL3 - I3·Z1 - I4·Z3)/Z4 = (UL3 - UL3 +UL1 - UL1 + UL3)/Z4 = UL3/Z4

og så findes I1, I2, I5 og I7 som de simple kombinationer i #2.


Svar #5
04. december 2014 af sosch77 (Slettet)

Ja det er rigtigt. Men det forklare stadig ikke hvorfor mathcad ikke kan løse opgaven??


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er måske, fordi dine U'er og Z'er er længere udtryk af andre størrelser, og dit CAS-værktøj prøver at udtrykke det hele i detaljer og mister derved overblikket.


Skriv et svar til: Given/Find Mathcad15

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.