Matematik

f(x)=x^3+4x^2-9x+16

04. december 2014 af heeeeejjj (Slettet) - Niveau: B-niveau

når jeg har funktionen f(x)=x^3+4x^2-9x+16

er mine a, b og c værdier så a=4 b=9 og c=16, og så ser jeg bort fra x^3. eller er a=1?
skal jeg reducere før jeg kan bestemme min a,b,c?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2014 af mathon

                   f(x)=1x^3+4x^2+(-9)x + 16

                   f(x)=ax^3+bx^2+cx + d

                                       \begin{array} {|c|c|c|c|} a&b&c&d\\ \hline 1&4&-9&16 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2014 af Soeffi

Der er tre ting at lægge mærke til

1) Hvis der ikke står et tal foran x'et skal der stå et ettal (som i dette eksempel). 

2) Hvis der mangler en x potens i en række, skal koefficienten til den pågældende potens være 0. (F.eks. x^3 + x + 1, her er b=0 i ax^3 +bx^2+cx+d)

3) Hvis der står et minustegn, skal den efterfølgende koefficient være negativ (som i dette eksempel).


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2014 af Eksperimentalfysikeren

#0: Man kan benytte begge muligheder. For andengradsligningen har man i mange år brugt A,B,C eller 1,a,b efter, hvad der var mest praktisk i øjeblikket.


Skriv et svar til: f(x)=x^3+4x^2-9x+16

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.