Fysik

Varme i isoterm process

04. december 2014 af lolan1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan udregner man den varme som absorberes eller afgives i en isoterm proces? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2014 af mathon

Termodynamikkens 2. hovedsætning
giver:        

                             Q=n\cdot R\cdot T\cdot \ln\left ( \frac{V_2}{V_1} \right )= p_1\cdot V_1\cdot \ln\left ( \frac{V_2}{V_1} \right )=p_2\cdot V_2\cdot \ln\left ( \frac{V_2}{V_1} \right )

Energiudviklingen omsættes i tryk-rumfangs-arbejde.


Skriv et svar til: Varme i isoterm process

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.