Matematik

Omskriv log(v) = 1,64-0,27*log(M)

07. december 2014 af Metzschjensen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle

Jeg er i gang med en matematikopgave, hvor jeg har følgende sammenhæng

log(V)=1,64-0,27\cdot log(M)

Derpå får jeg følgende opgave:

Bestem V som en funktion af M

Så vidt som jeg forstår skal jeg altså isolere V. Jeg har dog store problemer med at komme af med de her logaritmer.

Jeg håber i kan hjælpe mig, på forhånd tak  :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2014 af peter lind

Brug at 10x er den inverse til log funktionen


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. december 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Hvis logaritmen er defineret som 10-tals logaritmen, så får du, at

10^{\log(V)}=10^{1.64-0.27\cdot\log(M)} \Leftrightarrow V=10^{1.64-0.27\cdot\log(M)}

da 10log(x)=x


Svar #3
07. december 2014 af Metzschjensen (Slettet)

Jeg er kommet frem til overstående resultat mange gange, men jeg var i tvivl om hvorvidt det var et fyldestgørende korrekt svar. Jeg prøvede nemlig også at lade wordmat isolere V, hvor den gav mig svaret: 

V=43,65158\cdot M^{-0,27}

Er det forkert eller hvad?


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. december 2014 af peter lind

Det er det samme bare skrevet på en pænere måde. Hvis du fortsætter udregningen efter #2

V=101,64 * 10-0,27Log(M) = 101,64*(10log(M))-0,27


Svar #5
07. december 2014 af Metzschjensen (Slettet)

Okay det giver god meningen. Jeg går så ud fra at svaret kan skrives som både:

V=10^{1,64}\cdot M^{-0,27} 

&

V=10^{1,64}/M^{0,27}


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. december 2014 af peter lind

Ja men du bør regne 101,64 ud


Svar #7
07. december 2014 af Metzschjensen (Slettet)

Det er noteret og jeg angiver resultatet nedenfor

V=43,65158*M^{-0,27} <=> V=43,65158/M^{0,27}?

Tusind tak for de, alt i alt, fine svar :)


Skriv et svar til: Omskriv log(v) = 1,64-0,27*log(M)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.