Matematik

variabelsammenhænge

07. december 2014 af Maria10101 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har en opgave, der lyder sådan her:

I trekant ABC er a = 3/2c, b = 3/2a. 

Bestem vinklerne i trekanten. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2014 af peter lind

Brug cosinusrelationerne.  Ved indsættelse af de to regler kan du få sidelængderne til at gå ud


Svar #2
07. december 2014 af Maria10101 (Slettet)

Skal man ikke have mindst tre af siderne eller vinklerne oplyst? :) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. december 2014 af peter lind

Du behøver kun at have forholdene mellem siderne, hvis du skal finde vinklerne. Hvis du ganger en trekants sider op med en faktor ændrer det jo ikke på vinklerne


Svar #4
07. december 2014 af Maria10101 (Slettet)

Så hvis jeg siger at c = 4, er a = 3/2 * 4 = 6. Er det rigtigt? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. december 2014 af peter lind

og b = ?

ellers ja


Svar #6
07. december 2014 af Maria10101 (Slettet)

b = 6* 3/2 = 9. 

- tusind tak :) 


Skriv et svar til: variabelsammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.