Matematik

Andengradsligning

07. december 2014 af sumia9 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej
Jeg skal løse følgende ligning og har fårt diskriminanten til -1
Passer det. For hvis diskriminanten er minus er der jo ingen rødder

X^2-5X-6=0

Håber nogen kan hjælpe

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. december 2014 af kjsahdsh (Slettet)

formlen for diskriminanten er d=b^2-4*a*c

dit a er 1 dit b er -5 og dit c er -6.

Giver det -1, hvis du sætter ind i formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Diskriminanten er positiv her. Du har regnet forkert.

Svar #3
07. december 2014 af sumia9 (Slettet)

Det er min fejl
Er diskriminanten ikke 49?

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3. Jo.

Svar #5
07. december 2014 af sumia9 (Slettet)

Jeg har fået x værdierne til x=6 og x=-1

Har prøvet at indsætte dem i ligningen men det er kun x=6 der giver 0
-1 giver ikke 0
Nogen der evt. ved grunden til det

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Grunden er, at du ikke har gjort prøve korrekt. x = -1 er korrekt.

Svar #7
08. december 2014 af sumia9 (Slettet)

Når jeg indsætter tallet -1 på x's plads giver det ikke 0. Det er kun 6 der giver 0.

HJÆLP


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du indsætter så ikke korrekt. Prøv at vise dine mellemregninger.

2.-gradsligningen er    x2 - 5x - 6 = 0

Prøve for x = -1:         (-1)2 -5·(-1) - 6 = 1 + 5 - 6 = 0


Svar #9
08. december 2014 af sumia9 (Slettet)

Super. Tusind tak for hjælpen 

Nu jeg med


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.