Matematik

Permutationer

10. december 2014 af mariax2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan sammensætter jeg følgende permutationer?

Se link..

kan følgende passe?

AB = (23) (615) (4)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke korrekt. Man har

      AB = BoA = (16)(234)(5)    og BA = AoB = (126)(3)(45)


Svar #2
10. december 2014 af mariax2 (Slettet)

Det fprstår jeg ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du spørger om du ikke forstår det? Der er givet

Skærmbillede 2014-12-10 kl. 14.50.11.png

For at beregne permutationen AB skal man beregne

B(A(1)) = B(5) = 6,
B(A(2)) = B(6) = 3,
B(A(3)) = B(1) = 4,
B(A(4)) = B(2) = 2,
B(A(5)) = B(3) = 5,
B(A(6)) = B(4) = 1

så     BA = (16)(234)(5)


Svar #4
10. december 2014 af mariax2 (Slettet)

Hvordan for du (16) (234) (5) ? Altså i lige præcis denne rækkefølge


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Rækkefølgen er underordnet, men man skal jo starte et sted, så jeg startede med 1, som afbildes i 6 som afbildes i 1, så (16) er altså den første cykel. Så går man videre med 2, der afbildes i 3, der afbildes i 4, der afbildes i 2, så (234) er den næste cykel. Tilbage er så 5, der afbildes på sig selv og derfor danner en cykel for sig selv (5) .

Rækkefølgen er som nævnt underordnet, men man vil altid nå frem til de tre cykler. Rækkefølgen af cyklerne er underordnet, og inden for hver cykel kan man cyklisk forskyde elementerne. Derfor er

        AB = (16)(234)(5) = (342)(5)(61) = (5)(16)(423)

alle fremstillinger for permutationen AB (undskyld tastefejlen i sidste linie i #3, hvor det skulle være AB).


Svar #6
10. december 2014 af mariax2 (Slettet)

Ahh okay tak :) men hvordan ved du at der skal være 3 cykelformer?
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det finder man jo ud af ved at følge fremgangsmåden beskrevet i #5.


Svar #8
10. december 2014 af mariax2 (Slettet)

Okay, ved du hvad konjugerede dobbeltbindinger er?


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det lyder som et spørgsmål, som du bør stille i kemiforumet.

Evt. se http://www.chm.bris.ac.uk/webprojects2001/parrott/pages/conjugated_double_bonds.htm


Skriv et svar til: Permutationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.