Matematik

Generationstid

12. december 2014 af Sidselv (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan beregner man dette?

En bakteriekultur har en generationstid på 0,5 timer. Hvor lang tid tager det til antallet er 1000 gange større?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det kommer vel an på, hvilken model kulturen følger. Er der ikke flere oplysninger?

Hvis bakterierne reproduceres ved simpel celledeing, skal man så løse ligningen

        2n = 1000

for at finde antallet n af genereationer, efter hvilken kulturen er blevet forøget med en faktor 1000.


Svar #2
12. december 2014 af Sidselv (Slettet)

Der er ikke flere oplysninger, men det skulle give 5 timer.

Jeg ved bare ikke hvordan jeg regner mig frem til det.


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man løser ligningen 

        2n = 1000

dvs.

        n = log(1000) / log(2) ≈ 10

hvorfor tiden er

        t = n·0,5 t = 10·0,5 t = 5 timer.


Skriv et svar til: Generationstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.