Bioteknologi

Beregne pH

16. december 2014 af Sabrina3 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP,

Vil I hjælpe mig med denne opgave? 

20ml 0,120M HNO3 blandes med 80ml 2,5 * 10-3 M HCl. Beregn blandingens pH. 

Beregn først stofmængden af H3O+ i hver af de 2 opløsninger, hvorefter man kan beregne koncentrationen af H3O+ i blandingen, da opløsningerne er ret fortyndede, kan man se bort fra volumeændringer og sætte blandingens volumen til 100ml. 

  


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. december 2014 af mathon

20ml 0,120M HNO3 danner 
                                                 \left ( 0,020\; L \right )\cdot \left (0,120\; \frac{mol}{L} \right )=0,0024\; mol\; H_3O^+

80ml 2,5*10-3 M HCl
                                                 \left ( 0,080\; L \right )\cdot \left (0,0025\; \frac{mol}{L} \right )=0,0002\; mol\; H_3O^+
blandingens H_3O^+-koncentration
                                                 \left [H_3O^+ \right ]=\frac{0,0026\; mol}{0,100\; L}=0,026\; M

                                                 pH=-\log(0,026)
da HNO3 oftest regnes for en stærk syre.


Svar #2
16. december 2014 af Sabrina3 (Slettet)

Tak! :)


Skriv et svar til: Beregne pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.