Matematik
Den inverse af laplacetransformation
Hej,
Jeg skal have fundet den inverse af laplacetransformationen af følgende:
Y(s) = e-s/((s+1)2+1)
Jeg har tænkt mig at bruge de nedenstående regler, men jeg synes ikke, at opgaven passer ind til dem:
(I): L-1(F(s+a)) = e-atf(t)
(II): L-1(e-asF(s)) = u(t-a)f(t-a)
En, der kan hjælpe mig?
Svar #1
25. december 2014 af Andersen11 (Slettet)
Benyt, at
e-s/((s+1)2+1) = (1/s)·e-s · ((s+1)/((s+1)2+1) - 1/((s+1)2+1))
og benyt så foldningsteoremet.
Svar #2
25. december 2014 af Haxxeren
#1
Er det helt umuligt at bruge reglerne (I) og (II) i #0?
Det skal give:
u(t-1)·e-(t-1)·sin(t-1)
Svar #3
25. december 2014 af peter lind
Nu ved jeg ikke hvilken tabeller du ha: Den jeg ha siger at L-1(s2+1)-1) = sin(t)
Bruger du din regel (I) får du det ønskede
Svar #4
25. december 2014 af Haxxeren
#3
Der bliver ønsket om at finde:
L-1( e-s/((s+1)2+1) ) = ?
Hvordan kan du bruge (I), når reglen ikke inkluderer en eksponentiel funktion? Desuden indgår forskydning ikke i s-domænet i regel (II). Det er vel ikke muligt at bruge disse regler så?
Svar #5
25. december 2014 af peter lind
Du har L(sin(t)) = (s2+1)-1 =f(s)
L-1(f(s+1)) = e-t*sin(t+1) = F1(t)
L-1(e-s(F1(s) ) = u(t-1)*F1(t-1) =
Svar #6
25. december 2014 af Andersen11 (Slettet)
Man har
L-1((s+1)/((s+1)2+1)) = e-t · cos(t)
L-1(1/((s+1)2+1)) = e-t · sin(t)
L-1(e-s/s) = u(t-1)
så
L-1(e-s/((s+1)2+1)) = 0∫t u(t-τ-1)·e-τ·cos(τ) dτ - 0∫t u(t-τ-1)·e-τ·sin(τ) dτ
= u(t-1) · ((1/2)·e-(t-1)·(sin(t-1) - cos(t-1)) + (1/2)·e-(t-1)·(cos(t-1)+sin(t-1)))
= u(t-1) · e-(t-1)·sin(t-1)
Svar #7
26. december 2014 af Haxxeren
#6
Vil du prøve at forklare, hvordan man integrerer følgende:
0∫t u(t-τ-1)·e-τ·cos(τ) dτ , især u(t-τ-1) delen
Svar #8
26. december 2014 af Andersen11 (Slettet)
#7
Først finder man
∫ e-τ·cos(τ) dτ = e-τ·sin(τ) dτ - ∫ (-1)·e-τ·sin(τ) dτ = e-τ·sin(τ) dτ + ∫ e-τ·sin(τ) dτ
= e-τ·sin(τ) dτ - e-τ·cos(τ) - ∫ (-1)e-τ·(-cos(τ)) dτ
= e-τ·sin(τ) dτ - e-τ·cos(τ) - ∫ e-τ·cos(τ) dτ
hvoraf man ser
∫ e-τ·cos(τ) dτ = (1/2)·e-τ·(sin(τ) - cos(τ))
Tilsvarende findes
∫ e-τ·sin(τ) dτ = -(1/2)·e-τ·(sin(τ) + cos(τ))
Dernæst benyttes, at u(t-τ-1) = 1 for t-τ-1 ≥ 0 dvs. for τ ≤ t-1 , og ellers = 0 .
Hvis t-1 ≥ 0 har vi da
0∫t u(t-τ-1)·e-τ·cos(τ) dτ - 0∫t u(t-τ-1)·e-τ·sin(τ) dτ = 0∫t-1 e-τ·cos(τ) dτ - 0∫t-1 e-τ·sin(τ) dτ
= [(1/2)·e-τ·(sin(τ) - cos(τ)) - (-(1/2))·e-τ·(sin(τ) + cos(τ))]t-10
= [e-τ·(sin(τ)]t-10
= e-(t-1)·sin(t-1) .
For t-1 < 0 er u(t-τ-1) = 0 og integralerne er lig med 0. Det kan så sammenfattes i formlen
0∫t u(t-τ-1)·e-τ·cos(τ) dτ - 0∫t u(t-τ-1)·e-τ·sin(τ) dτ = u(t-1) · e-(t-1)·sin(t-1)
Skriv et svar til: Den inverse af laplacetransformation
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
