Matematik

reduktion

01. januar 2015 af HomeWorkk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, nogen der kan hjælpe mig med reduktion?

4(a-b)^2 -(a-2b)^2 + 4ab

4*a^2+b^2 -a^2-4b^2 +4ab

4a^2 +4b^2-a^2 4b^2 - 4ab +4ab

3a^2

 er det endelig resultat?  3a^2 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. januar 2015 af Soeffi

#0

[4(a-b)^2] - [(a-2b)^2 ] + 4ab =

[4(a^{2}+b^{2}-2ab)] - [a^{2}+(2b)^{2}-2a(2b) ] + 4ab =

[4a^{2}+4b^{2}-8ab] - [a^{2}+4b^{2}-4ab ] + 4ab =

4a^{2}+4b^{2}-8ab - a^{2}-4b^{2}+4ab + 4ab = 

3a^{2}


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

En alternativ fremgangsmåde, der også benytter en kvadratsætning:

        4(a-b)2 - (a-2b)2 + 4ab = [2(a-b)]2 - (a-2b)2 + 4ab

                                             = (2(a-b) + (a-2b))·(2(a-b) - (a-2b)) + 4ab

                                             = (2a-2b + a-2b)·(2a-2b -a +2b) + 4ab

                                             = (3a-4b)·a + 4ab

                                             = 3a2 - 4ab + 4ab

                                             = 3a2


Skriv et svar til: reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.