Matematik

Reduktion

02. januar 2015 af hejmeddigvenner (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, en venlig sjæl, der kan hjælpe - og forklare denne reduktionsopgave: (a+b)^2 - a^2 -ab ?


Svar #1
02. januar 2015 af hejmeddigvenner (Slettet)

Jeg er nået frem til et meget usikkert svar: 

-a^4 * b^3

Men det virker meget forkert? Det skal ige siges, at jeg ikke har arbejdet med reduktion i lang tid, og det derfor forekommer mig fjernt


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. januar 2015 af LeonhardEuler

Hvor kommer alle de høje eksponenter fra? Prøv at vise os dine udregninger.


Svar #3
02. januar 2015 af hejmeddigvenner (Slettet)

#2

Hvor kommer alle de høje eksponenter fra? Prøv at vise os dine udregninger.


Jeg har gjort noget i retningen af: 

(a+b)^2 -a^2-ab
a+b^2-a^2-ab

Herefter mener jeg, at a bliver til minus, da minus gange plus giver minus. Jeg er dog stået af ved ekponenterne, jeg trækker mit svar tilbage; ved ikke lige hvor det kom fra. 


Svar #4
02. januar 2015 af hejmeddigvenner (Slettet)

Men som skrevet tidligere, er jeg stået meget af ved reduktion, dog prøver jeg at repetere matematikken her i ferien, så det ville være rigtig dejligt, hvis jeg kunne få uddybbende forklaringer til udregningerne. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. januar 2015 af LeonhardEuler

Ved at benytte første kvadratsætning:   (a + b)2 = a2 + b2 + 2ab

fåes da at

(a + b)2 - a2 - ab =  a2 + b2 + 2ab - a2 - ab = ...   (fortsæt selv)


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.