Matematik

Eksponentiel notation

07. januar 2015 af karl1236 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Alle

Jeg har et spørgsmål om eksponentiel notation, som jeg har lidt svært ved.

Jeg håber i vil hjælpe mig med det.

Se bilag for spørgmsål

på forhånd tak :-D

Vedhæftet fil: 0709s.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2015 af peter lind

Se den henvisning du tidligere har fået af mig


Svar #2
07. januar 2015 af karl1236 (Slettet)

jeg har godt kigget på det, men det giver mig jo kun svar på, hvordan jeg finder a og b med 2 punkter, her har jeg jo kun ét punkt? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2015 af peter lind

I henvisningen finder du en sammenhæng mellem halveringskonstanten og a


Svar #4
07. januar 2015 af karl1236 (Slettet)

Hvis du kalder funktionen for f(x) har du at f(4)=34 og f(7) =324. Du kan på  http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/exp.html se hvordan du finder a og b

er det denne henvisning du mener? :)


Svar #5
07. januar 2015 af karl1236 (Slettet)

For jeg har prøvet, at kigge alle spørgsmål igennem, og jeg kan desværre ikke helt forstå hvad du mener, hvis det ikke er der i #4 :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. januar 2015 af peter lind

Det i #4 er jo en helt anden opgave. Længere  nede på siden står der en sammenhæng mellem fordoblings og halveringskonstanterne og a. Da du kende halvereingskonstanten kan du bruge dette til at finde a. Formlen står sikkert også i din bog og din formelsamling


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

En eksponentialfunktion gennem et punkt (x0 , y0) med halveringskonstant x1/2 har forskriften

        f(x) = y0 · (1/2)(x-x0)/x1/2


Svar #8
08. januar 2015 af karl1236 (Slettet)

#6 - vi har ingen formelsamling peter :(


Svar #9
08. januar 2015 af karl1236 (Slettet)

Andersen11

#7

punktet (6,3)

halveringskonstanten 1,587

Hvis jeg har forstået det rigtigt du skriver hedder ligningen så: f(x) = 3 • (1/2) (x-6)/x1/2

Eller hvordan skal jeg lige forstå den?

/på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #10
08. januar 2015 af peter lind

Ja men du bør erstatte x½ med den aktuelle værdi


Svar #11
08. januar 2015 af karl1236 (Slettet)

så 1/2 skal være: 1,587 - altså min halveringskonstant? :D


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. januar 2015 af peter lind

½ er da ikke lig med 1,587.

Se #7  for at få at vide hvad x½ er


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#11

x1/2 er betegnelsen benyttet for halveringskonstanten, som nævnt i #7.


Svar #14
10. januar 2015 af karl1236 (Slettet)

Hedder formlen så følgende:

f(x) = 3 • (1/2) (x-6)/1,587?

Hvad er så min x værdi i (x-6) :-)


Brugbart svar (1)

Svar #15
10. januar 2015 af peter lind

1 ja

2. Du har en funktion af x hvor x er den uafhængige variabel


Brugbart svar (0)

Svar #16
11. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#14

x-6 findes ved at trække 6 fra x.


Svar #17
11. januar 2015 af karl1236 (Slettet)

#15

Uafhængig variabel er x så Y = b • ax??

# 16

jeg kan se, at jeg skal trække 6 fra x, men jeg kender jo ikke min x værdi? :)


Brugbart svar (0)

Svar #18
11. januar 2015 af peter lind

Nej. Som jeg skrev i #15 er dit resultat i #14 korrekt. Og det er det endelige svar. x er en uafhængig variabel og antager først en værdi ved brug af formlen


Svar #19
11. januar 2015 af karl1236 (Slettet)

Nårh okay, tak :D


Skriv et svar til: Eksponentiel notation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.