Matematik

Tangentligninger - hjælp

12. januar 2015 af mich7895 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der en venlig sjæl, der har lyst til at hjælpe mig og mine klassekammerater? 

Dette er en opave uden hjælpemidler

Funktionen f er givet ved f(x) = x^2 - 7x + 10

Linjen l er giver ved y = 2x - 8 

1. Bestem skæringspunkterne A og B mellem linjen l og grafen f 

2. Bestem ligninger for tangenterne tog tB til grafen f i de to punkter A og B

3. Bestem skæringspunktet mellem de to tangenter tog tB

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

1. Løs ligningen   f(x) = 2x - 8

2. Benyt tangentligningen

        y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

hvor x0 er hver af de to løsninger fundet i 1.

3. Benyt de to tangenters ligninger til at finde skæringspunktet mellem tangenterne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2015 af mathon

                \begin {array} {|c|c|c|c|c|} x&f(x)&f{\, }'(x)&tangentligning&reduceret\\ \hline 3&-2&-1&y_A=-(x-3)-2&y_A=-x+1\\ \hline 6&4&5&y_B=5(x-6)+4&y_B=5x-26 \end{array}

skæring kræver:
                                                     5x_s-26=-x_s+1

                                                     y_s=-x_s+1


Skriv et svar til: Tangentligninger - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.