Matematik

ligningssytem..

13. januar 2015 af jonathan3 (Slettet) - Niveau: A-niveau

x-2y=-2

3x-y=9

vi sidder her med sådan en lille satan og diskuterer.. den er af en eller anden grund ikke mulig for os at greje.

min ene ven mener dette skulle passe:

x-2y=-2
x=-2+2y
x=-2+8
x=6

3x-y=9
3-2+2y=9
1+2y=9
2y=8
y=4

men jeg mener ikke at hvis man sætter 6 ind på x'es plads kan det passe med at y er 4.. kan i hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. januar 2015 af peter lind

Det er ikke rigtigt  Hvorfor skal y i 3. linje erstattes med 8 ?

Hvis du erstatter i i anden linje med højre side i isoleringen af x, får du en ligning, som du kan løse


Svar #2
13. januar 2015 af jonathan3 (Slettet)

gider du forklare det nærmere? gerne vise det?..


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. januar 2015 af hesch (Slettet)

#0:

x-2y=-2      =>
x = 2y-2   

Indsæt i 2. ligning:

3x-y=9       =>
3(2y-2)-y=9    =>
5y-6=9       =>
5y=15        =>
y=3

Indsæt dette y i èn af de to ligningerne, og find x.

Når du har fundet x og y, kan du "gøre prøve" ved at indsætte x og y i de to ligninger i opgaven, og se om det stemmer.


Skriv et svar til: ligningssytem..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.