Matematik

Højde i vilkårlig trekant

15. januar 2015 af josephinebl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har brug får hjælp til at finde frem side BD. Figuren ses på det vedlagte billede.

Vinkel A = 30
Vinkel B = 130
Vinkel C = 20
Side a = 14,36
Side b = 22,4
Side c = 10


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2015 af suprman (Slettet)

For at gøre det mere forståeligt, således der ikke opstår misforståelse:

Jeg har brug fåor hjælp til at finde frem til side BD. Figuren ses på det vedlagte billede.


Svar #2
15. januar 2015 af josephinebl (Slettet)

Tak fordi du lige kunne rette mine manglende ord og tastefejl. Det sætter jeg pris på....


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2015 af suprman (Slettet)

Umiddelbart skal du gør dig benytte af cos og sin relationerne


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2015 af mathon

Skærmbillede 2015-01-15 kl. 11.55.24.png

      |AC| = b findes ved brug af en sinusrelation.

      |BD| findes ved brug af en cosinusrelation.


Svar #5
15. januar 2015 af josephinebl (Slettet)

Jeg forstår stadig ikke hvordan jeg skal gøre det ved hjælp af cosinusrelationerne. 
Skal jeg bruge den der hedder COS(A)? Det er jo den eneste vinkel jeg kender i den "nye" trekant. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2015 af mathon

                  \frac{b}{\sin(B)}=\frac{c}{\sin(A+B)}

                  b=\frac{\sin(B)}{\sin(A+B)}\cdot c

.........

                 \left | BD \right |^2=c^2+\left ( \frac{b}{2} \right )^2-2\cdot c\cdot \frac{b}{2}\cdot \cos(A)

                 \left | BD \right |=\sqrt{c^2+\left ( \frac{b}{2} \right )^2- c\cdot b\cdot \cos(A)}

                 \left | BD \right |=\sqrt{c^2+\left ( \frac{b}{2} \right )^2- c^2\cdot \frac{\sin(B)}{\sin(A+B)}\cdot \cos(A)}


Svar #7
15. januar 2015 af josephinebl (Slettet)

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. januar 2015 af mathon

            \left | BD \right |=\sqrt{c^2+\left ( \frac{c}{2}\cdot \frac{\sin(B)}{\sin(A+B)} \right )^2- c^2\cdot \frac{\sin(B)}{\sin(A+B)}\cdot \cos(A)}


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Når nu du selv er ude med riven (se #1, for at gøre det mere forståeligt):

"Umiddelbart skal du gør dig benytte dig af cosinus og sinus relationerne"


Skriv et svar til: Højde i vilkårlig trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.