Matematik

MAT AB1 opg 403

16. januar 2015 af Laila12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

På figuren er tegnet 2 par ensvinklede trekanter. Bestem først længden b og derefter a og c

Klik på linket for at se opgaven

https://billedeupload.dk/?v=IJy9.jpg


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Her kan man klikke på linket

https://billedeupload.dk/?v=IJy9.jpg


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

I den første opgave bestemmer man skalaforholdet mellem de to trekanter ved at se på et par ensliggende sider. b er så forskellen mellem sidelængderne for at andet par af sider i trekanten.

I den anden opgave bestemmer man skalaforholdet mellem de to trekanter. Man har så

        5/(5+2) = a/6 = c/(c+1,5)

hvoraf man bestemmer både a og c.


Svar #3
16. januar 2015 af Laila12 (Slettet)

Hvordan finder man b i den første opgave?

Og kan det godt passe at forstørrelsesfaktoren er 1,625?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man har der

        6/(6+b) = 8/13

Løs ligningen i b.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2015 af KaalatAndreassen (Slettet)

#0
På figuren er tegnet 2 par ensvinklede trekanter. Bestem først længden b og derefter a og c



Klik på linket for at se opgaven

https://billedeupload.dk/?v=IJy9.jpg

Skriv et svar til: MAT AB1 opg 403

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.