Matematik

MAT AB1 opg 410

16. januar 2015 af Laila12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I ?ABC, hvor vinkel c = 90°C, tegnes højden fra C, der frammer AB i H. Gør rede for, at ?ABC, ?ACH og ?CBH alle er ensvinklede

- Jeg har løst første del af opgaven. Det eneste jeg ikke kan finde ud af er at vise at ?ABC, ?ACH og ?CBH alle er ensvinklede


Svar #1
16. januar 2015 af Laila12 (Slettet)

Spørgsmålstegnet(?) skulle være en trekant 


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Trekant ACH er ensvinklet med trekant ABC , idet de to trekanter hver har to vinkler, der parvis stemmer overens (vinkel A = vinkel A , vinkel H = vinkel C) og derfor stemmer det tredje par af vinkler også overens.

Tilsvarende er trekant CBH ensvinklet med trekant ABC, idet de to trekanter hver har to vinkler, der parvis stemmer overens (vinkel B = vinkel B, vinkel H = vinkel C).


Svar #3
16. januar 2015 af Laila12 (Slettet)

Tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: MAT AB1 opg 410

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.