Fysik

Termodynamik

17. januar 2015 af Edgof (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave jeg ikke kan løse:

En gryde med 700 g vand bliver glemt på komfuret med kogepladen tænkt. Effekten af kogepladen er 1,2 kW. Antag at der ikke er noget varmetab.

Hvor lang tid varer det før gryden er kogt tom?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2015 af mathon

Der mangler en begyndelsestemperatur for vandet.

Men fordampningen er det, der tager den overvejende tid.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2015 af mathon

Antages en begyndelsestemperatur på 18°C
haves
                  \overset{opvarmning \; til \;100\, C^{\circ} }{\overbrace{(0{,}700\; kg)\cdot \left ( 4{,}186\; \frac{kJ}{kg\cdot K} \right )\cdot \left ( 82\; K \right )}}+\overset{fordampning}{\overbrace{(0{,}700\; kg)\cdot \left ( 2260 \; \frac{kJ}{kg}\right )}}=1822{,}28\; kJ

           tid
                 E=P\cdot t

                 t=\frac{E}{P}=\frac{1822{,}28\; kJ}{1,2\; \frac{kJ}{s}}=1518{,}56\; s\approx 25\; min\; 19\; sek


Skriv et svar til: Termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.