Matematik

Hjælp til at bestemme ligning

18. januar 2015 af dampe1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen.

Jeg sidder og har store problemer med en opgave der lyder således:

En funktion f er givet ved

f(x)=x^3-3x^2-9x+30

Først så differentierer vi:

f'(x)=3x2-3*2x-9

 For at finde montoniforholdene, sætter vi den differencierede ligning til at give 0.
solve(3*x^(2)-9*x-30=0,x) ? x=−2 or x=5

b) Grafen for f har en tangent ^{t_1{}} med røringspunktet P(0,f(0))

Bestem en ligning for  t1

c) Grafen for f har en anden tangent t2 med samme hældningskoefficient som t1

Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for t2

Er der en, der vil hjælpe med b og c?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2015 af peter lind

Ligningen for en tangent til grafen for en funktion f(x) i punktet (x0, f(x0)) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Skriv et svar til: Hjælp til at bestemme ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.