Matematik

Sin,cos,tan hjælp

23. januar 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har en opgave der lyder:

A) Bestem længden af siden BC
B) Bestem længden af højden AH

Nogle der kan hjælpe?? Har forstået jeg skal bruge sinusrelationen i a'eren men kan kun sætter tallene ind og så fatter jeg ikke mere. 

Vedhæftet billede af trekanten

Vedhæftet fil: 1169354.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2015 af Soeffi


Svar #2
23. januar 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

?? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2015 af Soeffi

Sinusrelationen giver

\frac{sinA}{|BC|}=\frac{sinC}{|AB|}\Rightarrow\frac{sin(34,1^{o})}{|BC|}=\frac{sin(24,4^{o})}{10,3}

hvor går du i stå?


Svar #4
23. januar 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

Det giver da ingen mening??? Hvordan kan du lige pludselig få det til sin(24,4) / 10.3??? 


Svar #5
23. januar 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

Har fundet ud af det tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

b) Længden af højden AH

        |AH| = |AC| · sin(C)


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. juli 2015 af Soeffi

CAS løsning.

AC tegnes, mens shift holdes nede for at få en vandret linje. Linjes drejes 34.1º om A. En cirkel med radius 10,3 cm afsættes med A som centrum. Denne skærer den drejede linje i B. Linjen gennem A og B drejes 180º - (34,1º + 24,4º) = 121,5º om B. Den fremkomne linje forlænges så den skærer grundlinjen i C - enten ved at trække i linjen eller ved at bruge værktøjet "skæringspunkter", hvor de to linjer markeres.

Konstruktions-værktøjet "vinkelret" bruges til at finde højden AH, idet man markerer A og linjen gennem B og C. Længderne måles efter at man først har markeret de nødvendige punkter på figuren ved hjælp af værktøjet "punkt".

IBCI = 14 og IAHI = 8,78.


Skriv et svar til: Sin,cos,tan hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.