Matematik

Andengradspolynomium

24. januar 2015 af JustMyName (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et andengradspolynomium p er bestemt ved p(x)=3*(x+5)*(x+7).

Bestem konstanterne a, b og c, når p skrives på formen p(x)=a*x^2+b*x+c.

Jeg forstår simpelthen ikke opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2015 af mathon

Gang parenteserne sammen og reducer x'erne.
Gang ind i parentesen med med 3


Svar #2
24. januar 2015 af JustMyName (Slettet)

Okay, jeg har ganget parenteserne sammen, hvilket giver: x2+7x+5x+35

Hvad så nu?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2015 af exatb

Hvad tror du der skal ske med de to x-led?


Svar #4
24. januar 2015 af JustMyName (Slettet)

x2+12x+35, så svaret vil være følgende:

a = 1

b = 12

c = 35

mathon sagde således: "Gang ind i parentesen med med 3"? Hvad mener han med det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2015 af exatb

Ved du ikke hvad det vil sige at gange ind i en parentes?


Svar #6
24. januar 2015 af JustMyName (Slettet)

3x+15+3x+21 ?? Jo, men hvad skal det bruges til? Jeg har også x2+12x+35 at gøre med?


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. januar 2015 af exatb

Svar #4 - Citér

8 minutter siden af  JustMyName

(x2+12x+35), så svaret vil være følgende:

a = 1

b = 12

c = 35

mathon sagde således: "Gang ind i parentesen med med 3"? Hvad mener han med det?


Svar #8
24. januar 2015 af JustMyName (Slettet)

Dvs. svaret er: 3x2+36x+105? Heraf vil a=33, b=36 og c=105?


Brugbart svar (3)

Svar #9
24. januar 2015 af mathon

                                 \small p(x)=3\cdot (x+5)(x+7)

                                 \small p(x)=3\cdot (x^2+12x+35)

                                 \small p(x)=3x^2+36x+105


                                  \small \begin{array} {|c|c|c|} a&b&c\\ \hline 3&36&105 \end{array}


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.