Matematik

andengradsligning - hjælp!

30. januar 2015 af fl0werpower (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg har prøvet at løse denne andengradsligning : x^2-4x-5=0, men jeg har fået svaret til at være 20, hvilket slet ikke er korrekt. Jeg har fået at vide, at facitet er 5, men jeg har ingen idé hvordan man skulle få det til 5? (selvom det passer) 

Nogle som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2015 af UG124 (Slettet)

Prøv at vise dine mellemregninger


Brugbart svar (2)

Svar #2
30. januar 2015 af SuneChr

(x - 2)2 - 9 = 0   ⇔    (x - 2)2 = 32    ⇔   |x - 2| = 3    ⇔   x - 2 = 3  ∨  - x + 2 = 3   ⇔   x = 5  ∨  x = - 1


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. januar 2015 af Galo1s (Slettet)

Beregn diskriminanten d=4^{2}-4\cdot(-5)=16+20=36. Derefter bestemmes løsningerne ved

x=\frac{-(-4)\pm 6}{2}=\frac{4\pm 6}{2}

så x=5 eller x=-1. 


Svar #4
30. januar 2015 af fl0werpower (Slettet)

x^2 - 4x -5=0

d= b^2 - 4*a*c

(-4x)^2 - 4*1*(-5)

16+20=36

x= -4 \pm36 / 2*1 = 

+ =20

- = -20


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. januar 2015 af Galo1s (Slettet)

Du skal jo lægge eller trække kvadratroden af d til eller fra, ikke d. Og så skal du trække -4 fra; -(-4)=4.


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. januar 2015 af mathon

eller i #2

          (x - 2)2 - 32 = 0

          (x - 2 + 3)(x - 2 - 3) = 0

          (x + 1)(x - 5) = 0


       
 


Svar #7
30. januar 2015 af fl0werpower (Slettet)

#3

Ah okay på den måde!! Så havde jeg også næsten gjort det rigtigt ;-) 

#6 

Tusind tak! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. januar 2015 af mathon

#4
           x=\frac{-(-4\pm \sqrt{(-4)^2-4\cdot 1\cdot (-5)})}{2\cdot 1}

           x=\frac{4\pm \sqrt{16+20}}{2}

           x=\frac{4\pm \sqrt{6^2}}{2}

           x=\frac{4\pm 6}{2}

           x=2\pm 3=\left\{\begin{matrix} 5\\-1 \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. januar 2015 af KvinderDTU (Slettet)

Mathons udregninger er korrekte :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, og det er udregningerne i #2 og #3 da også.


Skriv et svar til: andengradsligning - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.