Matematik

Lineær funktion

05. februar 2015 af Sigurdmazanti (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med denne matematik opgave, hvor jeg simpelthen ikke aner hvor jeg skal starte fra.

Det hele ligger i det vedhæftede billede - håber nogen af jer kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2015 af Galo1s (Slettet)

Start med at bestemme hældningskoefficienten, a; formlen for denne burde være velkendt. Dernæst kan du bestemme b ved at løse ligningen f(2)=5 mht. b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2015 af mathon

en lineær funktion gennem P_1(x_1,y_1) og P_2(x_2,y_2):

                   y_2-y_1=a(x_2-x_1)        som for    x_2\neq x_1
giver
                    a=\frac{y_2- y_1}{x_2- x_1}

..........

                    b=y_1-a\cdot x_1


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2015 af exatb

a er hældningskoefficienten. Den bestemmes ved at dividere differencen mellem y værdierne med differencen mellem x værdierne.

Når du har a værdien kan du bruge ligningen y = a*x + b til at besteme b værdien


Svar #4
05. februar 2015 af Sigurdmazanti (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen, nu giver det hele mening :)


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.