Matematik

Rente og kapitalfremskrivning

12. februar 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa! Har lige lavet denne opgave som omhandler at skulle bestemme den årlige procentvise rente - har lige lavet udregningen men kan det passe r = 1??? 

*VEDHÆFTET BILLEDE MED OPGAVE OG UDREGNING*


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2015 af Stats

Du har med en fremdiskontering.

K_n=K_0(1+r)^n

Du har 8000 kr (K0), som du lader stå i 6 år (n). Efter de 6 år har du en kapital på 8877,62 kr. (Kn)

Hvis vi isolere r, får vi:

\\ K_n=K_0(1+r)^n \\ \\ \frac{K_n}{K_0}=(1+r)^n\\ \\ \left (\frac{K_n}{K_0} \right )^{1/n}=1+r\\ \\ \left (\frac{K_n}{K_0} \right )^{1/n}-1=r

Indsæt tallende på de respektive pladser.

Du laver en del afrundingsfejl.

Jeg får tallet: 0,0175 = 1,75%

Forskellen mellem din rente og min rente udgør:

\\ K_n=K_0(1+r)^n\\ K_6=8000(1+\underbrace{0.0175}_{min\ rente})^6=8877.62\\ K_6=8000(1+\underbrace{0.01}_{din\ rente})^6=8492.16

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. februar 2015 af mathon

                           8877{,}62=8000\cdot \left ( 1+r \right )^6

                           1+r=\left (\frac{8877{,}62}{8000} \right )^{\frac{1}{6}}=1,0175

                           r=\frac{p}{100}=0,0175

                           p=1{,}75\%

            


Svar #3
12. februar 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

Tak! Ang. afrunding så er det ikke noget vi behøves at gå så meget op i siger min matematik lærer :-) 


Skriv et svar til: Rente og kapitalfremskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.