Matematik

Integralregning II

13. februar 2015 af Mathnerdsx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har set mig sort i denne opgave, kan ikke lave opgave 2.. Har fundet en formlen for omdrejning y-axeO_a=2*pi\int_{a}^{b}x*\sqrt{1+(f')^2}dx ved bare ikke hvordan jeg skal bruge den..nærmere er jeg bange for at dele æggebægeret op i små overfladearealer, det ville jo lave resultatet forkert?

Vedhæftet fil: Æggebæret.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2015 af peter lind

Du skal bare dele op efter de arealer, der skal lakeres. Der er ingen problemer i det


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. februar 2015 af SuneChr

Benyt de tre funktioner som bægeret er formet efter.
Det lige skrå stykke er en del af linjen med hældningskoefficienten α = - 4 ,
som går gennem (3,8 ; 2) .
Find skæringspunktet, for denne linje, med kurven for f .
g er en halvcirkel, centrum (0 ; 2) og radius 2 .


Svar #3
13. februar 2015 af Mathnerdsx (Slettet)

Mit mathcad kan dog ikke regne med den formel.. den går helt amok.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Mathcad kan sikkert regne med den formel, hvis det bliver formuleret korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2015 af SuneChr

SP 1402150309.PNG

Vedhæftet fil:SP 1402150309.PNG

Svar #6
14. februar 2015 af Mathnerdsx (Slettet)

#5

SP 1402150309.PNG

Formlen kræver jeg isolere x, hvad gør jeg f.eks. ved linjen y(x) = 2 

g(y) = x


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

For den del er der tale om en cirklering, hvor man benytter geometrien til at beregne arealet som forskellen mellem to cirklers arealer.


Skriv et svar til: Integralregning II

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.