Matematik

hvor mange procent udgør....

14. februar 2015 af TK10 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej allesammen. Jeg har spørgsmål angående procentregning. Er gået i stå i en opgave og kan ikke komme videre. Ville være rart, hvis der en der kunne hjælpe mig, eller forklare hvordan de skal udregnes. Tak på forhånd.

Hvor mange procent udgør:

4 dl af en 1½ liter?

30 cl af en 2,5 liter?

60 cm af 1,85 m?

5 mm af 3½ cm?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Omregn først til samme enhed og beregn så brøkdelene.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2015 af mathon

4 dl i procent af 15 dl

                        1\% \; af \; 15 = 0{,}15
 
                       p =\frac{4}{0,15}\%
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2015 af OliverHviid

4 dl / 15 dl * 100 = 26,27%

30 cl / 250 cl * 100 = 12%

60 cm / 185 cm * 100 = 32,43%

5 mm / 35 mm * 100 = 14,29%


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er forkert at skrive det, som du har gjort det. Det skal være

        4 dl / 15 dl * 100% = 26,27%

osv.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. februar 2015 af OliverHviid

Ja, ups, jeg glemte helt procenttegnet.


Svar #6
15. februar 2015 af TK10 (Slettet)

Mange tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: hvor mange procent udgør....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.