Matematik

Hjælp til integralregning

15. februar 2015 af noah96 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej guys,

Jeg har funktionen F'(x)=e^x+x+k

og jeg ved at ligningen y=3x+2 er tangent til grafen

Jeg er lidt i tvivl om hvordan denne skal løses.

Indtil videre har jeg skrevet at hældningen er 3, så jeg kan derfor finde x-koordinatnen til tangents røringspunkt ved at løse ligningen F'(x)=3.

Så har jeg opstillet e^x+x=3

Jeg tænker at man så skal bruge log regneregel så det bliver:

x*ln(e)+ln(x)=ln(3) som jeg efter reducering får til at være x+ln(x)=ln(3)

Jeg ved ikke om den sidste del jeg har lavet er rigtig og om jeg har reduceret forkert. Jeg ved, at det rigtige svar er F(x)=e^x+x+ln(4), men jeg er i tvivl om hvordan jeg kommer frem til dette. Jeg er gået lidt i stå. Nogle som kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Du har ikke formuleret, hvad opgaven går ud på. Skal man bestemme k, så at linien med ligningen y = 3x + 2 er tangent til grafen for funktionen F(x)? Er det F'(x), der er givet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#0

Den sidste del i #0 er helt forkert. Du bør sætte dig ind i regnereglerne for logaritmer

        ln(a·b) = ln(a) + ln(b)

Der er ikke nogen simpel regel for   ln(a+b) .


Svar #3
15. februar 2015 af noah96 (Slettet)

Ja, okay... Laver lige et nyt hvor jeg formulerer mig mere præcist


Skriv et svar til: Hjælp til integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.