Tysk

kein vs. nicht

16. februar 2015 af solsikke1 - Niveau: C-niveau

hej, 

hvornår er det jeg på tysk skal bruge "kein" og hvornår "nicht"?

er lidt i tvivl hvornår de anvendes ..

XXX


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2015 af Stygotius (Slettet)

Det er et tåget spørgsmål. Du må vær mere præcis og evt give eksempler.


Svar #2
16. februar 2015 af solsikke1

mener at vi på tysk både kan bruge nicht og keine om det danske ord ingen/ikke m.fl.

fx.

hun har ikke noget kørekort

ikke et ord mere

ingen sagde noget

ikke sig det viderer.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2015 af Stygotius (Slettet)

Du mener formodentlig "nichts" og ikke "nicht".

"kein" bruges som "ikke nogen" foran et navneord - ich habe kein Geld = jeg har ikke nogen penge

"kein Mensch war da" = Der var kke noget menneske.

Han har ikke nogen kone  =  Er hat keine Frau

"nichts" betyder intet. "Was sagst du?"  -  "nichts".


Skriv et svar til: kein vs. nicht

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.