Matematik

Bestem vinkel A hvor man kun kender en side og en vinkel? Hjælp?

22. februar 2015 af thomsen4400 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Jeg har fået opgaven at skulle bestemme vinkelen A

Samt bestem BC

og bestem AC

En som ville hjælpe mig! Jeg har vedlagt et billede så man kan se det! 

Jeg kan ikke se hvordan man skal løses det!

Vedhæftet fil: Matematik.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2015 af mathon

Matematik.png

             \sin(A_{spids})=\frac{9{,}5}{16{,}2}

             \sin(21^{\circ})=\frac{9{,}5}{\left | BC \right |}


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2015 af F5 (Slettet)

Se følgende regneregler:

Du står i vinkelspids A og skal finde vinkel A. Du har fået oplyst din modstående katete (9,5) og din hypotenuse (16,2). 

Sinus til en vinkel er lig med den modstående katet divideret med hypotenusen - se indlæg #2


Svar #3
22. februar 2015 af thomsen4400 (Slettet)

Jeg forstår det stadig ikke? Jeg kan ikke finde ud af at finde vinkel ud fra dette?...


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2015 af mathon

               \sin(A_{spids})=\frac{9{,}5}{16{,}2}

               A_{spids}=\sin^{-1}\left ( \frac{9{,}5}{16{,}2} \right )=35,90^{\circ}


Svar #5
22. februar 2015 af thomsen4400 (Slettet)

Tusind tak! For din hjælp! undskyld jeg er så fat svag lige hvad det angår matematik! Jeg er stadig helt fortabt på hvordan man regner BC og AC ud? 

Tror du at du ville du hjælpe mig her også? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. februar 2015 af mathon

            \sin(21^{\circ})=\frac{9{,}5}{\left | BC \right |}

            \left | BC \right |=\frac{9{,}5}{\sin(21^{\circ})}


Svar #7
22. februar 2015 af thomsen4400 (Slettet)

Tusind tak! Tusind tak! Er det så stort set det samme med AC? :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. februar 2015 af mathon

                \left | AC \right |=\left | AH \right |+\left | HC \right |=\sqrt{16,2^2-9,5^2}+\frac{9,5}{\tan(21^{\circ})}


Skriv et svar til: Bestem vinkel A hvor man kun kender en side og en vinkel? Hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.