Matematik

Andengradsligning

26. februar 2015 af Colaa (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvordan løser man denne andengradsligning:

x2-5x=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2015 af xamza1608 (Slettet)

x=0 ,-5


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2015 af Galo1s (Slettet)

Den løses let ved at faktorisere og så benytte nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Løsningen i #1 er forkert. Som nævnt i #2 faktoriserer man og benytter nulreglen

       x · (x - 5) = 0

x = 0  ∨  x = 5 .


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.