Matematik

Grundrelationen - bevis

07. marts 2015 af matthjelp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen

Jeg har mistet beviset for grundrelationen, da mine noter er forsvundet. Jeg ville høre om der er nogle der ligger inde med en forklaring samt tilhørende bevis for "idiotformlen?"

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2015 af mathon

   Pythagoras
                                    a^2+b^2=1

                                    \cos^2(v)+\sin^2(v)=1
eller enhedscirkel-
ligningen:
                                   x^2+y^2=1

                                  \cos^2(v)+\sin^2(v)=1


Svar #2
07. marts 2015 af matthjelp (Slettet)

Taak men har du noget som beviser at det passer? :) 

#1

   Pythagoras
                                    a^2+b^2=1

                                    \cos^2(v)+\sin^2(v)=1
eller enhedscirkel-
ligningen:
                                   x^2+y^2=1

                                  \cos^2(v)+\sin^2(v)=1


Svar #3
07. marts 2015 af matthjelp (Slettet)

#2

Taak men har du noget som beviser at det passer? :) 

#1

   Pythagoras
                                    a^2+b^2=1

                                    \cos^2(v)+\sin^2(v)=1
eller enhedscirkel-
ligningen:
                                   x^2+y^2=1

                                  \cos^2(v)+\sin^2(v)=1

Eller en uddybende forklaring


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2015 af mathon

#2
      Folkeskolens 9-årige matematikundervisning er vel ballast nok, så du kender indholdet af Pytharoras'
      læresætning.

      Grunden til at enhedscirkelligningen er anført er, at man kan hævde, at der ikke findes nogen retvinklet
      trekant at  benytte Pythagoras' læresætning på, når
                                                                                           v=\left\{\begin{matrix} 0^{\circ}\\ 180^{\circ}\\270^{\circ} \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: Grundrelationen - bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.