Matematik

Differantialligning

07. marts 2015 af kanonking (Slettet) - Niveau: A-niveau

I en model for koncentration af et bestemt rygestopmiddel i blodet hos en person er koncentrationen c(t) målt i mg/L som funktion af tiden t (målt i timer efter indtagelsen af stoffet) en løsning til differentialligningen 

c'=-0,035*c

a) hvor hurtigt aftager koncentrationen af rygestopmidlet når koncentration i blodet er på 1,5 mg/L?

b) bestem en forskrift for c(t) når det oplyses, at koncentrationen af rygestopmidlet er 2,0 mg/L til tidspunktet t=0

Jeg har kun brug for hjælp til b

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2015 af mathon

  b)

                            c(t)=\left ( 2{,}0\; \frac{mg}{L} \right )\cdot e^{-0,035\cdot t}


Svar #2
07. marts 2015 af kanonking (Slettet)

tusind tak for svaret men hvordan får man resultatet jeg er på bare bund med hvilken metode som skal bruges


Skriv et svar til: Differantialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.