Matematik

SOS: Temarapport

07. marts 2015 af Vintersborg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej - jeg skriver en temarapport om halveringstid og fordoblingstid !
Jeg er gået i stå i en opgave og håber i kan hjælpe mig.

Den lyder således. 

Når en person indtager 50 mg af et bestemt antidepressivt stof, er mægden af stof i blodet en funktion 
af tiden bestemt ved = F(t)=150* 0,9779t

hvor f(t) er mænden af stof (målt i mg) i blodet t timer efter indtagelsen af stoffet. 
a) bestem halveringstiden for mængden af stof i blodet

b) Bestem, hvor mange mg af stoffet der er i blodet i 24 timer efter indtagelsen af stoffet. 

c) Hvad fortæller tallet 0,9779 om mængden af det antidepressive stof i blodet? 

Håber i kan hjælpe!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt, at for en aftagende eksponentialfunktion  f(t) = b · at , findes halvetingskonatsnten T1/2 ved

        T1/2 = log(1/2) / log(a)

b) Beregn  f(24)

c) Konstanten 0,9779 er fremskrivningfaktoren.


Svar #2
07. marts 2015 af Vintersborg (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: SOS: Temarapport

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.