Studiejob

Skattekort

09. marts 2015 af Trunte1006 (Slettet)
Jeg får Su, som jeg bruger mit hovedkort på. Ved siden af har jeg et job, som jeg bruger bikort til. Nu har jeg fået et yderligere job, hvor de vil trække 55% skat. Det kan jeg ikke forstå. Ved indgåelse af jobaftalen sagde jeg, at de skullebenytte hovedkortet, da det er her, jeg tjener mest og også her, jeg forhåbentlig kan holde mit sabbatår. Har nu været inde og fået lavet mit SU om til bikort i håb om at min nye arbejdsgiver så får hovedkortet fra skatten. Hvorfor trækker de bare 55%, det har jeg aldrig hørt noget om ??
Håber der er nogen, som kan hjælpe mig med et svar.
Hilsen
Trunte

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2015 af MaibritG

Ene og alene af den årsag, at du skal undgå et ordentlig skattesmæk. Derfor er hovedkortet mere eller mindre reserveret til SU. Du kan læse mere om Skats fidus her: http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=2122068. Et andet spørgsmål, du måske i højere grad skal overveje, er om du ikke kommer til at tjene for meget ved siden af din SU. Gør du det, skal der jo også betale penge tilbage til SU (og det er rigtig trælse penge).

Du kan læse mere om laveste fribeløb og hvor meget du må tjene ved siden af din SU her: http://www.su.dk/SU/betingelser/maadutjene/fribeloeb/Sider/satser.aspx og http://www.su.dk/SU/betingelser/maadutjene/fribeloeb/Sider/default.aspx.
 

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Skriv et svar til: Skattekort

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.