Matematik

Trigonomitri

09. marts 2015 af qqrt4 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

***Vedhæftet er der en opgave.***

Jeg ved simpelthen hvordan jeg skal løse den, har prøve på så mange forskellige måde. 
Håber at der er nogle der kan hjælpe mig :-)

Vedhæftet fil: opg 1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2015 af Soeffi

Det er som regel en god ide at lede efter rette vinkler og bruge Pythagoras læresætning.


Svar #2
09. marts 2015 af qqrt4 (Slettet)

Ja, det er den opgave jeg ikke kan løse?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2015 af mathon

…beregningerne var fejlanbragt.


Svar #4
09. marts 2015 af qqrt4 (Slettet)

Kan du forklare hvad det er at du gør?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2015 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. marts 2015 af mathon

                                    s=\left (\left (250-70 \right )\; cm \right )\cdot \sin\left ( \frac{42,15^{\circ}}{2} \right )


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. marts 2015 af Soeffi

Ved nærmere eftertanke er Pythagoras læresætning ikke nødvendig. Du skal snarere bruge grundlæggende viden om cosinus og sinus.

Vedhæftet fil:foderskur.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #8
17. juli 2015 af Soeffi

CAS konstruktion

1) Der tegnes en vandret og en lodret linje gennem A.
2) Der tegnes cirkler med centre i A og radierne: 70 cm, 150 cm (70 cm + 80 cm) samt 250 cm. Tegningens skala justeres til 16 cm.
3) I cirklernes skæringspunkter med den lodrette linje over A oprettes de vinkerette.
4) Punktet B afsættes på den vandrette linje gennem A. Den vinkelrette oprettes og skæringspunkterne C og D med to af de vandrette linjer markeres.
5) Den lodrette linje gennem C drejes om C først -21.075º og dernæst 21.075º (tilsammen 42.15º).
6) De vinkelrette nedfældes på de to skrå linjer fra D. Det ene skæringspunkt kaldes E. Stykket DE kaldes s.
7) Linjen gennem E og C skærer ven derste vandrette linje i F.
8) Længden af EF (kaldet bjælken) og s måles.

Resultat: s = 64,7 cm og bjælkens længde = 243 cm.


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. juli 2015 af Soeffi

Forenklet konstruktion.


Skriv et svar til: Trigonomitri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.