Matematik

Trigonomitri

09. marts 2015 af qqrt4 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvis jeg har en retvinklet trekant hvor C = 90, B = 21,075 og b = 70 cm. 

Hvordan finder jeg siden c?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Benyt formlerne for den retvinklede trekant (slå op i bogen)

        sin(B) = b/c

Man kender B og b . Beregn nu c.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2015 af mathon

              c=\frac{70}{\sin(21,075^{\circ})}


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#0

Bemærk, at det hedder trigonometri.


Svar #4
09. marts 2015 af qqrt4 (Slettet)

så jeg islolere c? Så det bliver c = b * sin(B)

Eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, du skal isolere c, men du skal gøre det korrekt, se evt. #2.


Svar #6
09. marts 2015 af qqrt4 (Slettet)

Godt nok :-) 
Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Trigonomitri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.