Matematik

Andengradspolynomie

13. marts 2015 af jeanluca (Slettet) - Niveau: B-niveau

vis at polynomiet p(x) = 2x4 - 3x3 -3x2 + 2x har roden -1.

Hvordan viser jeg det? Diskriminanten og så formel for rødder?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt x = -1 i polynomiet p(x) (der i øvrigt er et 4.-gradspolynomium), og vis ved beregning, at p(-1) = 0 .


Skriv et svar til: Andengradspolynomie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.