Matematik

Dollarkurser

13. marts 2015 af JBiebs (Slettet) - Niveau: 7. klasse

I lufthavnen køber Aka en T-shirt til 24 dollar.

Dollarkursen er 500 

Hvad koster Aka's t-shirt i dk kr? 

Hvordan er det man regner det ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

At dollarkursen er 500 betyder, at 100 dollar svarer til 500 kr. Find så værdien af 1 dollar og derefter værdien af 24 dollar.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2015 af 123434 (Slettet)

500/100*24=120 kr

Aka's T-shirt koster 120 kroner


Svar #3
13. marts 2015 af JBiebs (Slettet)

Mange tak! :)


Svar #4
13. marts 2015 af JBiebs (Slettet)

Men så står der: Vis sammenhængen mellem danske kroner og dollar. Du kan måske få en idé fra rammen til venstre. 

Og i rammen står der: y= 2x + 5 

Hvordan regner jeg så det ud??? Jeg er ikke særlig god til matematik :/


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis y er prisen i kr og x er prisen i dollar, har man så

        y = (500/100)·x = 5x


Skriv et svar til: Dollarkurser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.