Matematik

Glædelig Pi-dag

14. marts 2015 af PeterValberg - Niveau: 10. klasse

Glædelig π - dag :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2015 af LubDub (Slettet)

selv πak


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2015 af Heptan

Selv en halv τak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2015 af UG124 (Slettet)

Det er da ikke pi-dag; så skal 14 og 3 byttes rundt ved os også..

Det må kun være i USA med deres underlige system. 


Svar #4
14. marts 2015 af PeterValberg

I så fald er vi alle lidt amerikaner i dag :-)

[ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. marts 2015 af SuneChr

# 3
Jeg gi'r dig ret. Kunne man dog bare finde en og kun én standard for dato- og tidsangivelse.
Hvad betyder f.eks. 12-11-10
12. nov. 2010
11. dec. 2010
12. okt.  2011
10. dec.  2011
11. okt.   2012
10. nov.  2012
hvis man ikke vidste bedre?
______________
Se i øvrigt  https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1583395


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. marts 2015 af UG124 (Slettet)

#5

Lige præcis, Sune ! :-)

Hvorfor skal alting være så forskelleligt i forhold til hinanden ? Det er langt bedre i matematikken; x er x og det er det i alle lande og andre sprog.


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. marts 2015 af Therk

#6

#5

Lige præcis, Sune ! :-)

Hvorfor skal alting være så forskelleligt i forhold til hinanden ? Det er langt bedre i matematikken; x er x og det er det i alle lande og andre sprog.

Det er desværre ikke altid sandt!

- Hvornår er \bar X en middelværdi og hvornår er det en vektor?

- Hvornår er f' "f differentieret" og hvornår er det "f transponeret"?

- Er \sin ^2(x) = \sin(\sin(x)) eller \sin ^2(x) = \sin(x)\sin(x)?

- Hvad mener jeg med \log(x)? Er det \log(10^1) = 1 eller \log(\mathrm e^1) =1?

- Er \cos^{-1}(x) lig \arccos(x) eller _{\frac 1 {\cos(x)}} ?

- Blandede tal er i en liga for sig selv. 41/2 kan være en notation for 4,5, men oftest betyder det

4\, \frac 12 = 4\cdot \frac 12 = 2

Så selv om du har ret i at vi nok kan blive enige om at x er x, så er det ikke altid simpelt. Og glem så i øvrigt ikke det græske bogstav, χ, "chi".

\rule{7cm}{0.4pt}

I øvrigt glædelig \pi-dag! Glem ikke at tidspunktet indtræffer igen her til aften, hvis vi snyder og bruger 12-timers tidsnotationen og dropper "pm"!


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Derfor angiver jeg altid måneden med bogstaver, da dette er sværere at misforstå.


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. marts 2015 af UG124 (Slettet)

#7

Det kom så lidt lidt bag på mig...


Skriv et svar til: Glædelig Pi-dag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.