Matematik
Integralregning
Hejsa
Er der nogen som kan hjælpe mig. Forstå ikke hvad jeg skal i den sidst opgave, hvor jeg skal bestemme tallet k. (har ved hæftet opgave)
På forhånd tak
Svar #3
14. marts 2015 af Kasandrajuliet (Slettet)
Super. . Der til får jeg 4 forskellige værdier for tallet k. Hvordan undersøger jeg hvilken en det er, når der står at k er et tal der deler M i to punktmængder der har lige store arealer.
Svar #5
14. marts 2015 af Therk
Hvilket af dine fundne k'er ligger i intervallet (1,4)? Det er det k, du leder efter. De andre k-værdier du har fundet ligger uden for det interval og kan derfor af gode grunde ikke splitte dit integrale op i det interval.
Svar #6
14. marts 2015 af Kasandrajuliet (Slettet)
ååhhh ja... det kan jeg jo godt, se nu når du siger det..
Du skal have 1000 tak for hjælpen : )
Svar #8
14. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)
Alternativt skal man løse ligningen
1∫k (g(x) - f(x)) dx = (1/2)·1∫4 (g(x) - f(x)) dx = (1/2)·18 = 9
dvs.
1∫k (17 - x2 - 16/x2) dx = 9
Svar #9
14. marts 2015 af Kasandrajuliet (Slettet)
Ja. 1000 tak alle sammen. Jeg sætter virkelig pris på jeres hjælp :)
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.

![\int_1^k \big[g(x)-f(x)\big]\, \mathrm dx = \int_k^4\big[g(x)-f(x)\big]\, \mathrm dx](https://media.studieportalen.dk/images/equations/SoVfAfWywzxvAO3DM_hOcw==.gif)