Matematik
Integralregning
HeJ.
Er der nogen som der kan hjælpe mig med noget integralregning. (opgaven er vedhæftet) Har ikke lige fatte hvad opgave går ud på.
Det er noget med noget substitution, man hvordan???
Svar #1
14. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)
Der er givet funktionen
f(x) = (1/5)x3 -2x2
I b) skal man bestemme arealet A(t) af den punktmængde Mt der afgrænses af x-aksen, grafen for f samt linien med ligningen x = 2 og linien med ligningen x = t , hvor t ∈ ]2,10[. man har så
A(t) = 2∫t (-f(x)) dx
Svar #2
14. marts 2015 af Kasandrajuliet (Slettet)
Fedt... så til en anden gang, så skal man bare se på de to ligninger til linjer man for givet, som gænser for funktion... Kan man sige det?
Det forvirret mig nemlig...
Svar #4
14. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)
#2
Ja, det er tilfældet i denne opgave. Det kommer jo helt an på, hvordan opgaven er formuleret.
I en anden type opgave vil punktmængden være begrænset af graferne for to funktioner. Her ser man på skæringspunkterne mellem de to grafer.
Svar #5
14. marts 2015 af Kasandrajuliet (Slettet)
Sweet, nu er jeg helt med. 1000 tak for jeres hjælp :)
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
