Matematik

Reducering

21. marts 2015 af VIOR (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, 

Hvordan kan a2 - b2 - (a+b)2 + 2ab = -2b2 ?

Ville selv reducere det vha. 2. kvadratsætning: a2 - b2 - a+ b2 - 2ab + 2ab

Kan godt se at der skal være minus mellem a2 og b2 for at det giver det rigtige resultatet - men hvorfor?? Man bruger jo 2. kvadratsætning for at gange det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Du hæver jo en minusparentes, hvor man ændrer fortegn på hvert led i parentesen

       -(a+b)2 = -(a2 + b2 + 2ab) = -a2 - b2 - 2ab


Svar #2
21. marts 2015 af VIOR (Slettet)

Ahh, selvfølgelig. Tak! :)


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.