Matematik

Hjælp til omskrivning af potensfunktioner

25. marts 2015 af mettejensen12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg skal omskrive disse potensfunktioner til formen y=b*xa , og jeg kan ikke finde ud af disse.

f3(x)= √16*x4

f4(x)= 3/x

f5(x)= 6/2x3

f6(x)= √x3/2*4√x2 

Håber, der er en, der kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2015 af PeterValberg

mener du: 

f_3(x)=\sqrt{16\cdot x^4}     ???

f4(x) = 3/x = 3·x-1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
25. marts 2015 af mettejensen12 (Slettet)

Ja, det er det, jeg mener med den måde, f(3) er skrevet på. 

Jeg forstår ikke, hvordan du finder ud af det. Kan du prøve at forklare det? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2015 af AMelev

f3: Man tager kvadratrod af et produkt ved at tage kvadratroden af hver af faktorerne, dvs. 
√(16*x4) = √(16)*√(x4) = 4*x2

f4: En negativ potens, betyder, at man dividerer a-n = 1/an

f5 og f6: Du bliver nødt til at benytte parenteser, hvis vi skal vide, hvordan opgaven lyder. Det, der står under kvadratroden, i tæller og i nævner skal i parenteser for sig.


Svar #4
25. marts 2015 af mettejensen12 (Slettet)

Altså sådan her?

f5(x)=(6)/(2x3)

f6(x)=(√x3)/(2*4√x2)

Tusind tak for hjælpen med de to første - dem er jeg med på :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2015 af AMelev

f5: skriv den som en brøk og forkort med 2. Derefter bruger du 1/x3 = x-3

f6: her skal du bruge reglen q√(xp) = x(p/q) og derefter (xn)/(xm) = x(n-m)

Tjek dit resultat på lommeregner/CAS-værktøj


Skriv et svar til: Hjælp til omskrivning af potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.