Matematik

Procent regning

25. marts 2015 af Emmaaaaaaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg sidder fast med denne matematik opgave: 

Fiskemængden i en sø er faldet fra skønsmæssigt 745 tons til skønsmæssigt 685 tons. Hvor mange procent udgør faldet?

Håber der er nogle kloge mennesker der kan forklare mig denne opgave, gerne med ord så jeg ved hvorfor udregningerne er som de er :) Tak på forhånd. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. marts 2015 af simonenfg (Slettet)

Først tager du og ser, hvor meget 685 udgør af de 745. Dvs:

685/745 * 100 = 91,94 %

Men nu skal du finde ud af hvor mange procent faldet udgør, så tager du 100-91,94 = 8,06 %

Du kan dog også gøre således: 

745-685 = 60. 

Så tager 60/745 * 100 = 8,05 %


Det skyldes afrundings"fejl", at der er 2 forskellige resultater :-)

Du vælger den du har det bedst med :-)


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. marts 2015 af hstreg (Slettet)

"Faldet" fra den oprindelige mængde til den aktuelle mængde, er forskellen. Altså (745 - 685) tons = 60 tons.

Hvorfor forholdet imellem "faldet" og den oprindelige mgd. er \frac{60 \ tons}{745 \ tons} = 0.0805 = 8.05 \%

Dette kaldes også den relative afvigelse imellem de 745 tons og de 685 tons. 


Svar #3
25. marts 2015 af Emmaaaaaaa (Slettet)

1000 TAK!!


Skriv et svar til: Procent regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.